Altınova MYO’yu Binali Yıldırım açtı

65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Başbakanı ve TBMM 28. Başkanı AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Altınova MYO açılışı nedeniyle ilçeyi ziyaret etti.

İlk olarak, Altınova Belediye Başkanlığını ziyaret eden Binali Yıldırım, burada; Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Poyraz, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Yalova İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, Yalova İl Jandarma Komutan Vekili Alb. Özkan Seyrek, AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral,akademisyenler, daire amirleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNE DUA

Altınova Belediyesinde onuruna düzenlenen kahvaltıdan sonra15 Temmuz Şehitleri Anıtını ziyaret eden Binalı Yıldırım ve beraberindekiler, şehitler için ‘Fatiha Suresini’ okudular. Ardından yürüyerek Altınova Meslek yüksek Okulu (MYO) binasına geçen Binalı Yıldırım, esnafları selamlayıp vatandaşlarla sohbet etti.
ALTINOVA MYO AÇILDI
Yalova Üniversitesi’nin Altınova ilçesinde açtığı ve bu sene Eğitim ve Öğretime başlayan Altınova Meslek Yüksekokulu, Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle açıldı. Açılış töreninde konuşan Binali Yıldırım, bu okulun açılmasında emeği olan herkese teşekkür ederek, “Belediye Başkanımız Metin Oral, bu binayı 5 yıllığına kiralamış. Burada eğitim öğrenim görecek olan gençlerimize başarılar diliyorum.
“YILDIRIM’DAN TERSANECİLERE BİNA TALİMAT”
Ben bu meslek yüksekokulunu şimdi burada ki Altınova tersanelerine emanet ediyorum. Belediye başkanımız adımı attı ve çok hızlı bir şekilde bu binayı 5 yıllığına kiralayarak kirasını da ödemeyi üstlendi. Ama denizcilere yaraşır çok güzel bir meslek yüksekokulunu Altınova tersanecilerinden bekliyorum. Aynı zamanda üniversiteden sınıf arkadaşım olan Tersane Girişimcileri A.Ş yönetim kurulu başkanı Şükrü Fazıl Uzun’a bu görevi veriyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Denizciler yaparsa en güzelini yapar. Benim buralarda hatıralarım ve geçmişim çok fazla. 12 Eylül darbesinde ben Karamürsel Eğitim Komutanlığında askerdim. 15 Temmuz darbesinde de kalkışmacılara karşı milletimize beraber büyük bir zafer yaşadık. Allah burada okuyan gençlerimizin bahtını açık etsin.
“MİLLETİMİZ, BARIŞ PINARI HAREKÂTI’NIN YANINDADIR”
Evvelsi gün başlattığımız Barış Pınarı Harekatı’nın ülkemiz ve milletimiz, orada mücadele veren terör odaklarını yok etmek için gece, gündüz çalışan kahraman Mehmetlerimizin yanındadır. Duasıyla, desteğiyle onlarla beraberiz. Rabbim onların gücünü arttırsın. Teröre, teröristlere yardım eden, birliğimize, kardeşliğimize, dirliğimize zarar vermeye çalışanlara fırsat vermesin. Eminim ki Afrin'de, Fırat Kalkan’ında olduğu gibi kahramanlarımız orada da sivil halkın burnu bile kanamadan bütün bu şer odaklarını, terör yuvalarını bir bir dağıtacak ve hem Türkiye'de hem bölgede huzurun, güvenliğin sağlanmasını kısa sürede gerçekleştirecektir. Ay-yıldızlı bayrağımızın daima dalgalanması için, ezanlarımızın dinmemesi için canını seve seve veren, feda eden aziz şehitlerimizi bu vesileyle bir kez daha şükranla anıyorum” dedi.
“ALTINOVA TERSANELERİ MERKEZ HALİNE GELİYOR”
Denizcilik üzerine eğitim verecek meslek yüksekokulunun hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, 2006 yılında Tuzla'dan sonra Altınova’da da bir tersane sahası yapılması yönünde bir karar aldıklarını hatırlattı. Verilen kararın meyvelerini görmeye başladıklarını vurgulayan Yıldırım, Altınova tersanelerinde yaklaşık 25 bin çalışanın olduğuna dikkati çekerek, "1 milyar dolarlık gemi inşa ve bakım ihracatımızın 300-350 milyon dolarını da bu bölge sağlıyor. Birçok özellik arz eden gemilerin yapımı burada gerçekleştiriliyor. Gittikçe bu bölge dünyanın en önemli bakım ve onarım merkezleri haline geliyor" ifadelerini kullandı.

Ardından Yıldırım, protokol üyeleriyle yüksekokulun açılış kurdelesini kesti ve okulu gezdi.