17 Ağustos Deprem Şehitleri Anısına Dalış

Meslek Yüksekokulumuzun Öğretim Görevlileri Deprem Şehitlerini Anma Etkinliği İçin Dalış Gerçekleştirdiler.

Yalova Üniversitemiz Altınova Meslek Yüksekokulu Su Altı Teknolojisi Programı Öğretim Görevlileri 20. yıl dönümünde andığımız. Ülkemizin yaşadığı en büyük doğal afeti olan, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremini gerçekleştirdikleri dalışla depremde yaşamını yitirenleri andılar.

Değirmendere Sualtı Topluluğu'nca (DESSAT) ın organize ettiği, DESSAT lideri, su altı arama kurtarma ve dalış eğitmeni Murat Kulakaç önderliğinde dalış gerçekleştirdiler.

Deprem anında Değirmendere sahilindeki, denize çöken alanın, 20 senedir suyun altındaki bu alan tüm gerçekliğini koruduğunu görüntülediler. Depremde denize çöken vapur iskelesi, otomobiller, dev çınar ağaçları, çay bahçeleri ve otel enkazı gibi yapıların çekimi yapıldı.