Geleneksel Kültür Sanat ve Spor Günleri Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Yalova Üniversitemiz Geleneksel Kültür Sanat ve Spor Günleri, Merkez Yerleşkemiz’de Öğrencilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

3-4 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Geleneksel Kültür Sanat ve Spor Günleri’nin ilk günü, Merkez Yerleşkemiz’de yer alan fuaye alanındaki açılış töreni ile başladı. Yalova Valisi Muammer Erol, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin hazır bulunduğu açılış törenine çok sayıda davetlinin yanı sıra Öğrencilerimiz de yoğun ilgi gösterdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törenin açılış konuşması ise Yalova Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci tarafından gerçekleştirildi. Konuşmasına katılımcılara ve Geleneksel Kültür Sanat ve Spor Günleri’nin düzenlenmesinde emeği geçen Personel ve Öğrencilerimize teşekkür ederek başlayan Prof. Dr. Suat Cebeci, bu yıl düzenlenen etkinliklerin hem Yalova Üniversitemiz’in kuruluş yıldönümünü kutlama hem de Öğrencilerimizin kültür, sanat ve spor alanlarında kabiliyetlerini ödüllendirme günü olduğunu iletti. Öğrencilerin melekelerini geliştirerek, ülkemizi daha ileriye taşıyacak faaliyetlerde bulunmalarını desteklediklerini belirten Prof. Dr. Suat Cebeci, önümüzdeki Eğitim-Öğretim döneminde açılması planlanan Öğrenci Yaşam Merkezi’nin müjdesini de verdi. Bünyesinde öğrenci işleri büroları, PTT, banka, kuaför, market, kırtasiye, kantin/kafe, çok amaçlı salon, etkinlik alanı platformları gibi alanların bulunacağını ve öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir Öğrenci Yaşam Merkezi’ni oluşturacaklarını ifade eden Prof. Dr. Suat Cebeci, “Hayatlarınızın en dinamik günlerini kendinizi geliştirmek adına değerlendirin, vaktinizi heba etmeyin. Bizler ülke olarak sizlerin başarıları ile gurur duymak istiyoruz” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ise Öğrencilerimiz’in ülke çapında başarılara imza atabilmesi için destek olmak adına Yalova Üniversitemiz’e uygun olanakların sağlanması konusunda çalışmalar yürüteceklerini ifade ettiler. Gösterdikleri gayret neticesinde, Çiftlikköy’de bulunan Etibank arazisinin, Yalova Üniversitemiz’e tahsis edildiğini vurgulayan Ahmet Büyükgümüş, “Sizlerin akademik, kültürel, mesleki ve sportif başarılar ile göğsümüzü kabartmanızı bekliyoruz” ifadeleri ile Öğrencilerimiz’e seslendi.

Konuşmaların akabinde 2018-2019 Akademik Yılı içerisinde Yalova Üniversitemiz Personeli’nin katılımları ile gerçekleştirilen spor müsabakalarında, şampiyon olan ve dereceye giren takımlar için Ödül Töreni gerçekleştirildi. Kazanan takımlara ödülleri ise Yalova Valisi Muammer Erol, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci tarafından takdim edildi. Turnuvalar neticesinde Futbol kategorisinde birincilik ödülünü Mühendislik takımı kazanır iken, Voleybol kategorisinde ise Tekerlekler İvmelenecek takımı birinci oldu.

Geleneksel Kültür Sanat ve Spor Günleri; Ödül Töreni’nin sona ermesinin ardından Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Aikido Topluluğu üyeleri Şahin Özdemir, Bahattin Korkmaz, Sanjarbek Khaytımbetov ve Dr. Öğr. Üyesi Aylin Karahan Toprakçı tarafından sergilenen Aikido Gösterisi ile devam etti.

Aikido Gösterisi’nin ardından ise Yalova Valisi Muammer Erol, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin katılımıyla Masa Tenisi maçları oynandı. Öğrenciler ile keyifli anları paylaşan protokol üyeleri daha sonra Yalova Üniversitemiz Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Bölümü’nden Öğr. Gör. Yasin Yılmaz tarafından düzenlenen, ‘’Kampüs’’te konulu Fotoğraf, İllüstrasyon ve Kurumsal Kimlik çalışmalarından oluşan Öğrenci Proje Sergisi’ni ziyaret ettiler.

Diğer yandan gösteri alanında gün boyu ip atlama, jenga, dart, uçurtma, hullohop, slackline, zipline gibi pek çok yarışma düzenlendi. Öğrenci Kulüpleri’nin stantlarında gerçekleştirilen çeşitli atölye çalışmalarına ise Samet Ok tarafından sahnelenen, Kemençe Gösterisi eşlik etti. Kemençe Performansı’nın ardından sahnelenen Öğrencilerimiz’in konser sahneleri, dinleyicilere coşku dolu anlar yaşattı. İlk günün sonunda sahne alan sanatçı Cihan Mürtezaoğlu da Öğrencilerimiz’in coşkusuna ortak olarak, gecenin ilerleyen saatlerine değin müzik ziyafetini sürdürdü.

Yüksek Sadakat ve Pinhani Öğrencilerimiz İle Buluştu

Geleneksel Kültür Sanat ve Spor Günleri’nin ikinci günü ise Öğrencilerimiz’in sıcak havanın keyfini doyasıya yaşadığı, ‘Piknik’ etkinliği ile başladı. Daha sonra ise gün boyu, Yalova Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı faaliyet gösteren çeşitli öğrenci kulüplerinin gösterileri ile eğlenceli anlar yaşayan Öğrencilerimiz, günün finalini ise Yalovalı sanatçı Ezgi Aktan, Yüksek Sadakat ve Pinhani konserleri ile gerçekleştirdi. Birbirinden güzel şarkılarını Öğrencilerimiz ile buluşturan Ezgi Aktan, Yüksek Sadakat ve Pinhani grupları, gecenin sonunda büyük alkış aldı.