Öğretim Elemanlarımız Üniversite Sanayi İş Kapsamı Alanında Çalışmalarını Sürdürmeye Devam Ediyorlar

Altınova Meslek Yüksekokulu/Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü öğretim elemanları; Bölüm Başkanımız Sayın Dr. Ögr. Üyesi Gökhan TIMAÇ, Öğr. Gör Murat ŞAHİN ve Öğr. Gör. Özkan MÜNÜKLÜ üniversite sanayi iş birliği kapsamında TeknoPro Mühendislik ve Endüstriyel Tesisleri Üretim A.Ş firmasını yerinde ziyarette bulundular.

TeknoPro Üretim Müdürü Sayın Erkan TAK Bey ile üniversitelerin sanayi iş birliği kapsamında yapılan görüşmeler neticesinde karşılıklı olarak; yapılabilecek çalışmalar, projeler ve sanayinin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, uygulama ve beceri yetkinliği yüksek insan gücünün yetiştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca toplantıda ülkelerin kalkınmasının teknoloji ve bilgi birikimiyle mümkün olacağını ve bunun gerçekleşmesi için karşılıklı olarak üniversite sanayi iş birliğinin kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunun altını çizdiler.

Ziyarette okulumuzun Kaynak Teknolojisi Programında mezun olan ve TeknoPro’da kaynaklı imalatta ‘’Kalite Kontrol Teknikeri’’ olarak çalışan öğrencimiz Adem AVCUOĞLU düşüncelerini şöyle ifade etti; ‘’Öncelikle siz değerli hocalarımı burada tekrar görmekten büyük mutluluk duydum, şu an kaynak teknikeri olarak kaynakla ilgili testler ve kaynak kontrollerini gerçekleştirmekteyim. Yaptığım işten keyif ve mutluluk duyuyorum. Ayrıca Yalova’da çoğu sektörde kaynaklı imalat mevcut fakat bu alanda çalışacak ara eleman neredeyse hiç yok fakat Altınova Meslek Yüksekokulu bulunduğu konum itibariyle firmalarla karşılıklı iş birliği içerisinde bu açığı kapatacağına inanıyorum, TeknoPro firması, tamamen kaynaklı imalat üzerine kurulu bir firma olduğu için Altınova Meslek Yüksekokul’u ile sürekli iletişim halinde olması gerektiğini düşünüyorum. İlerde TeknoPro firması ve Altınova Meslek Yüksekokul’u birlikte hem kaynaklı imalatta hem de proje çalışmaları kapsamında adını duyuracağından hiç şüphem yok’’ diyerek sözlerini bitirdi.

Bölüm hocalarımızı güler yüzle karşılayan TeknoPro ailesine ve Üretim Müdürü Sayın Erkan TAK Bey’e teşekkürlerimizi iletiyoruz.