Su Altı Teknolojisi Programı Özel Şartları

a) Bu programa kayıt için Üniversite/Devlet hastanelerinin Sualtı Hekimliği ve Hiberbarik Tıp Anabilim Dalından veya Sualtı Hekimi bulunan Hiberbarik Oksijen Tedavi Merkezlerinden "Profesyonel Sualtı Adamı olur" ibareli sağlık raporu alınması gerekmektedir. Profesyonel Sualtıadamları Yönetmeliğinde belirtilen yeterlilik belgesi alma şartlarını yerine getirmiş olmalıdır. Öğrenciler kendi kişisel dalış malzemelerini (maske, palet, şnorkel, 15 lt dalış tüpü, dalış elbisesi, yüzerlik ceketi-BC, derin su regülatör, üçlükonsol patik, ağırlık kemeri, 10 kg. ağırlık sualtı feneri, dalış çantası.) eğitim-öğretim dönem başında kendileri tamamlamakla yükümlüdür. Öğrenciler, her yıl Üniversite tarafından düzenlenecek eğitim gezilerindeki konaklama ve tekne dalış masraflarını kendileri karşılayacaklardır.

b) Adayların tercih yapmadan önce programın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından verilen yetki belgesini bağlı olduğu yükseköğretim kurumu ile iletişime geçerek kontrol etmelerinde yarar görülmektedir.