altinovamyo@yalova.edu.tr 0 (226) 817 72 55

İşletmede Mesleki Eğitim Dış Paydaş Toplantısı Gerçekleştirildi

 Meslek Yüksekokulumuzda öğrenim gören öğrencilerin teorik bilgilerini pekiştirmek ve güçlendirmek için işyerinde 1 dönem boyunca uygulamalı eğitim görmektedirler. Yalova Üniversitesi Kalite süreçleri kapsamında Meslek Yüksekokulumuzun İşletmede Mesleki Eğitim Rehberi çerçevesinde Üniversite & Sanayi iş birliğiyle TERSAN Tersanesi A.Ş. Eğitim Birim Sorumlusu Kemal USLAN bey ve Ersel YILDIRIM'ın ev sahipliğinde ve Meslek Yüksekokulumuzu temsilen; Gemi İnşaatı Programında; Öğr. Gör. Dr. Selahattin Alp ERKURTULMUŞ ve Öğr. Gör. Dr. Eren Uyan ile  Kaynak Teknolojisi Programında; Öğr. Gör. Murat ŞAHİN hocalarımızla ''2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı İşletmede Mesleki Eğitim Planlama ve Gözden Geçirme Toplantısı'' gerçekleştirildi. Toplantıda; öğrenci sorunlarına, işletmede mesleki eğitim işlerinin sağlıklı yürümesi, taşeron, eğitmen ve önceki dönemlerde yaşanan problemlerin yaşanmaması adına istişarelerde bulunuldu.

 Bunun yanında Üniversite & Sanayi iş birliğiyle kapsamında sektöre uygun dış paydaş önerileri ile açılan derslerimiz olan Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü/Kaynak Teknolojisi ders programındaki KYN207 Endüstriyel Boru Montajı ve Kaynağı ve KYN223 Kaynaklı Gemi İmalat Esasları dersleri  ile Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü/Gemi İnşaatı ders programındaki GEM110 Bilgisayar destekli Tasarım, GEM205 Balıkçı Gemileri Tasarımı,  ve GEM209 Gemi Boru Donanımları derslerinin sektör için katkısından ve dış paydaş olarak üretime olan verimlilik yansımaları üzerine istişare edildi.

Meslek Yüksekokulumuza ve öğrencilerimize her zaman destek sağlayan TERSAN Tersanesine ve temsilcilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.